Rustic Kitchen for a Traditional Home
This family's kitchen had previously been renovated in the 90's and had seen better days. We removed two walls to open the kitchen up into the dining and living rooms. The back half of this house is now one long room where three functional spaces bleed into each other. The aesthetic details flow between spaces, using similar color and textures throughout. The fireplace was refaced using the backsplash tile. It now creates a focal point to draw your eye from one end to the other. Cool and warm tones coordinate throughout with different textures from the floor to the furniture to the cabinetry to the walls. The honed granite pairs nicely with a stacked slate backsplash and is offset with the farmhouse copper sink and leather stools. Efficiently designed cabinets finish off the space by maximizing every square inch. Function first. Aesthetic follows.